Minuman Ini Keluarkan Semua Racun Dan Lemak Jahat Dari Tubuh Anda !! Baca Selanjutnya…

Tanpa disedari ternyata ada banyak racun yang masuk ke dalam badan melalui makanan atau pencemaran udara. Racun dan sisa berisiko itu cepat atau lambat akan terkumpul makin banyak dan akhirnya mengakibatkan penyakit berisiko seperti jantung atau bahkan kanser.

Begitu pula dengan kehadiran lemak jahat yang nampak akibat pengambilan makanan tidak sihat dan jarang sukan. Kolesterol tinggi mengakibatkan timbulnya pelbagai penyakit seperti diabetes dan desakan darah tinggi.

Sebenarnya badan sudah mempunyai system sendiri untuk buang racun dan menghancurkan kolesterol dari dalam tubuh. Tetapi system itu makin lama akan haus apabila bekerja begitu keras dan tanpa ada henti, akibatnya badan jadi berisiko terkena penyakit. (Like page ‘Informasi dan Tauladan‘ di Facebook)

Loading...

Jus untuk mengeluarka racun dari tubuh:

Apabila system badan sudah tidak boleh memproses semua bahan-bahan dan sisa berisiko jadi gejala-gejala penyakit bakal mula kelihatan. Pesakit mula rasakan banyak aduan dan akhirnya perlu ke doktor untuk dirawat.

Sebetulnya Tuhan sudah berikan kita satu cara untuk menyembuhkan atau menyihatkan sendiri. Sarana itu berbentuk buah-buahan dan sayur-sayuran. Tanaman ini apabila diolah dengan betul dapat mengeluarkan racun dari dalam tubuh dan bahkan juga boleh menghancurkan kolesterol jahat dengan cara semula jadi.

Didalam artikel kali ini kita akan mengulas beberapa gabungan jus dari gabungan buah-buahan dan sayur-sayuran yang dapat menolong system detoksifikasi dan keluarkan racun dari dalam tubuh.

Selain itu, jus ini juga boleh turunkan berat badan. Namun ingat, anda juga harus kurangkan pengambilan kalori harian sekitaran 500 kalori, apabila anda mahu menggunakannya untuk turunkan berat badan dengan cepat.

Oleh itu, kami sudah menyiapkan gabungan jus terbaik, yang terbahagi dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda boleh juga beri tambahan ais batu dengan perbandingan 2: 1 iaitu, 2 segi untuk jus, dan 1 untuk ais. (Like page ‘Informasi dan Tauladan‘ di Facebook)

Loading...

Kombinasi jus:

Epal dan pir
Cranberry, anggur dan buah prune.
Epal, pir dan nanas
Oren dan limau gedang
Epal dan tembikai
Baca juga: Keluarkan Racun dari usus besar dengan Kombinasi Ini

Juice hijau terbaik:

Saderi, bayam, tomato.
Timun, daun pasli, saderi dan halia.
Seledri, kangkung, tomato, bawah putih dan selasih
Saderi, bayam, kubis, dill (jintan sowa) dan lemon.
Bayam, tomato, bawang putih, halia dan cili.

Juice kombinasi terbaik:

Epal hijau, strobery, timun, kangkung, dan mint
Blueberry, raspberry, kubis, timun, dan mint
Nanas, tembikai, mangga, dan lada oren
Nanas, limau, tembikai, bayam, dan cili cayenne
Oren, lemon, limau nipis, dan halia

Apa manfaatnya?

Buah-buahan dan sayur-sayuran yakni makanan yang demikian berguna untuk tubuh. Selain berbentuk detoks atau keluarkan zat berisiko dari tubuh, buah-buahan dan sayur-sayuran juga menolong system pembentukan sel-sel badan dengan cepat.

Buah-buahan dan sayur-sayuran yang berbeza akan berikan manfaat yang tidak sama juga. Contoh, timun iaitu pembersih tubuh yang demikian baik, sebentar pasli mempunyai karakter diuretik mudah, tengah tembikai boleh meneutralkan asid dan singkirkan racun daripada buah pinggang.

Kenapa harus jus buah fresh?

Loading...

Minum jus fresh dan alami akan melatih otak dan tubuh untuk mengambil lebih sedikit makanan dan kalori serta tingkatkan penurunan berat badan.

Demikian sebahagian jenis aloi jus buah-buahan dan sayur-sayuran yang demikian baik untuk kesihatan dan kekuatan tubuh.

 

 

BOLEH MENCUBA INI !! Rawatan Batuk Dengan Nanas Adalah 5 Kali Lebih Berkesan Berbanding Ubat

 

 

 

Seorang pengguna Facebook, Norashikin Hasan berkongsi resipi menghasilkan ubat batuk menggunakan nanas. Ada tiga jenis nanas yang sering didapati di pasaran Malaysia iaitu Nanas Madu, Nanas Sarawak/Paun dan Nanas Moris. Korang boleh menggunakan yang mana-mana yang senang didapati di tempat anda.

 

Jom ikuti cara rawat batuk dengan nanas melalui langkah demi langkah yang mudah.

 

1. Buang kulit nanas dan durinya. Ini biasa dibuat oleh semua orang jika nak makan nanas kan. (Like page ‘Informasi dan Tauladan‘ di Facebook)

 

2. Potong cube, senang nak blend. Kalau ada fruit processor lagi senang. Saya guna blender biasa sahaja. Bahagian tengah nenas saya tidak blend sekali. Sebab niat nak beri jus ni sekali dgn madu. Nak blend juga boleh kerana ada khasiatnya. Potong sedikit bhgn tengah dan join sekali dlm blender.

 

3. Blend sampai halus. Tapis.

 

Ini hasilnya.’

 

4. Tapis lagi dengan penapis yg lebih halus. Buih-buih jus nanas ini juga adalah hampas yang halus, bila lalu di tekak rasa nak terbatuk. Jadi tapis molek deh. Like page ‘Informasi dan Tauladan‘ di Facebook

 

5. Masukkan dalam botol yg kedap udara untuk disimpan di dalam peti sejuk. Saya pakai botol jem. Pastikan tiada karat di penutup botol ye’

 

6. Siap dimasukkan dlm botol. Ini tanpa madu. Nak beri pada anak barulah beri dengan madu. Gunakan jus ini untuk 3 ke 4 hari berturut turut. Kemudian tak perlu simpan lagi, boleh dibuang. Almaklumlah ubat semulajadi tiada bahan pengawet, ia boleh rosak.

Sebaik sahaja anak pulih dari batuk dan selsema, jus ini tidak diperlukan lagi. Jangan sayang dan simpan lama ya, kot2 anak batuk lagi boleh guna. Jangan! Jika anak batuk untuk masa akan datang, sila buat jus yang baru lagi fresh.

 

7. Guna picagari utk beri pada si manja. Sinergikan dgn madu supaya ia balance. Tidak bersifat panas dan tidak bersifat sejuk. Madu tidak dicampur di dlm botol jus tadi sebaliknya ia hanya masuk dlm picagari ketika ingin diberikan kpd anak.

 

8. Berikan pada si kecil. Untuk bayi, dosnya beginilah mcm dalam gambar. Untuk kanak2 boleh double dos. Untuk dewasa boleh minum 1 cawan jus nenas letak madu. Nenas makan terus cicah madu pun boleh kalau org dewasa. Disamping bau nanas yang sedap, rasanya juga sedap.

Berdasarkan kajian yang dilakukan, buah nanas berupaya menyembuhkan batuk 5 kali ganda lebih berkesan daripada ubat batuk biasa yang di beli di kedai.

Memetik laporan preventdisease, para saintis membandingkan keberkesanan nanas dan ubat batuk dalam merawat batuk, ternyata pesakit yang mengambil jus nanas 4.8 kali ganda lebih cepat sembuh berbanding mereka yang mengambil ubat batuk biasa.

Namun kerana sifatnya yang agak tajam, disyorkan hanya diberikan kepada bayi berumur setahun dan ke atas, namun menurut puan Norashikin, jika risau untuk berikan nenas kepada anak bawah setahun, madu dan habatussauda sesuai digunakan untuk merawat batuk.

 


Like page ‘Informasi dan Tauladan‘ di Facebook

….

Loading...